Ποίοι είμαστε

Στο γύρισμα του χρόνου που ζούμε, καθώς ο κόσμος γύρω μας ψάχνει να βρει την ταυτότητά του, χαμένος στην υπερπροσφορά ειδήσεων και απόψεων, ξεκινάμε…

Αυτό το site, θα προσπαθήσει να αποτελέσει ένα μέσο ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης ανθρώπων που επιλέγουν να ενημερώνονται όχι μόνο από τα κατευθυνόμενα αστικά ΜΜΕ, αλλά και από δίκτυα τα οποία τους παρέχουν ειδήσεις που δεν θα τις δείξουν ποτέ τα κανάλια.

Θα λειτουργήσει ακόμη σαν χώρος έκφρασης απόψεων των δημιουργών της, αλλά και φίλων, αναγνωστών και συντρόφων που θα καταθέτουν την γνώμη τους στα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα.

Η “mpalothia” είναι μια σελίδα που γεννήθηκε στην Κρήτη (εξ’ ου και το κρητικογενές όνομα της), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμμένει στα γεγονότα που αφορούν το νησί αυτό, αλλά θα ανοίξει το πυρ της και σε άλλους τόπους της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου.

Όπου υπάρχει έστω και ένας καταπιεσμένος άνθρωπος, όπου υπάρχει φασισμός που επιβάλει την σιωπή, όπου οι άνθρωποι εξεγείρονται, όπου υπάρχουν κοινωνικοί αγώνες και αγωνιστές, θα αναμεταδίδουμε την φωνή τους στον κόσμο για να γίνει όλος ο κόσμος κοινωνός του αγώνα τους για ελευθερία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι διαχειριστές της mpalothia

—————————————————————-

Η mpalothia αφορά αποκλειστικά και μόνο θέματα αντιπληροφόρησης κυρίως για τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, τον αντιφασιστικό αγώνα και κάθε μορφής ένοπλο και μη αγώνα ενάντια σε κάθε κρατικό και καθεστωτικό και μη, εξουσιαστικό μόρφωμα.

Είναι αυτονόητο πως συμπεριλαμβάνονται τα εργατικά, οι συνάνθρωποι μας πρόσφυγες και η στήριξη στους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσες αναρτήσεις θεωρούνται άσχετες ή πρεσβεύουν την πίστη σε κοινοβουλευτικά εκτρώματα και στο αστικό πολιτικό σύστημα θα διαγράφονται μόλις γίνονται αντιληπτές.

Προσπαθούμε να δημοσιοποιούμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και φυλάκισης κάθε έμβιου όντος και να αγωνιζόμαστε για την γη και την ελευθερία.

Μέχρι την Αναρχία

———————————————————————

Λίγα λόγια για την Κόκκινη Λογοκρισία που εφαρμόζεται στην ομάδα της mpalothia-αντιπληροφόρηση, στην σελίδα της mpalothia και φυσικά στις δημοσιεύσεις στο site.

Η Κόκκινη Λογοκρισία ήταν η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από τους τυπογράφους στην διάρκεια της γενικής απεργίας στη Βαρκελώνη, το Δεκέμβρη του 1919.
Λογόκριναν όλες τις αναφορές στα περιοδικά των κυβερνητικών δραστηριοτήτων, που θα μπορούσαν να είναι βλαβερές για το απεργιακό κίνημα.
Το Συνδικάτο Γραφικών Τεχνών της Βαρκελώνης επέβαλε ακόμα και πρόστιμα στους αρχισυντάκτες των εφημερίδων που δεν υποτάσσονταν στην «Κόκκινη Λογοκρισία».
Από : Ντουρρούτι, Η κοινωνική επανάσταση στην Ισπανία 1896-1933 Τόμος Α’, του Άμπελ Πάζ, σελ 202, εκδ. Ελεύθερος Τύπος, 1978

oxi monoi

Advertisement

3 σκέψεις σχετικά με το “Ποίοι είμαστε

  1. Χαφιέδες της ασφάλειας και της CIA είσαστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s